Elföretaget E.ON satsar på dörrförsäljning. Foto: Michael Rubinkam / Scanpix.
Falköping

Elföretag satsar på dörrknackning

Elföretaget Eon satsar nu på dörrförsäljning för att nå nya kunder.  Att stora etablerade företag ägnar sig åt hemförsäljning är ovanligt, och det är inte alla som uppskattar detta nya grepp.

Annika Wilow Sundh är konsumentsekreterare i Falköping och hon har tagit emot flera samtal från Falköpingsbor som varit oroliga och undrande inför denna nya typ av försäljningsmetod.

– Jag gillar det inte. Jag vill själv besluta om vår familjs elleverantör och vill inte ha några påtryckningar av dörrförsäljare, säger Carina Bengtsson som bor i Falköping.

Jultidningar, lotter, dammsugare och majblommor är vi mer vana med att handla över tröskeln och att stora företag satsar på hemförsäljning är något nytt.

I en undersökning som Eon  gjort säger 80 procent av kunderna att de upplevde besöket som väldigt positivt, detta säger Louise Gudmunsson pressansvarig på Eon till Radio Skaraborg. 20 procent upplevde dock besöket som påträngande.

Birgitta som också bor i Falköping fick även hon besök av Eon i veckan men hon upplevde inte besöket som påträngande, däremot har hon farhågor inför framtiden.

– Än har det ju inte varit så mycket försäljning vid dörren, men många ringer ju på telefon så om även dörrförsäljningen ökar kan det bli lite mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".