Överdoserade på behandlingshem

Inom loppet av ett par månader har en ung flicka på ett behandlingshem överdoserat narkotikaklassad medicin två gånger inne på hemmet. Nu har sjukvården anmält händelserna.

Den unga flickan fördes akut till Kärnsjukhuset i Skövde i november. Där kunde läkarna konstatera att hon överdoserat narkotikaklassad medicin, samtidigt som hon vårdades på behandlingshemmet.

Nu har det hänt igen. Ännu en gång har samma flicka lyckats komma över en större dos läkemedel inne på behandlingshemmet, och förts akut till sjukhus.

”Det är olyckligt”

Flickan vårdas på behandlingshemmet Slättängshammar i Mullsjö, som ingår i Västgötakollektivet. Där placeras ungdomar som samhället har bedömt måste omhändertas för att dom är farliga för sig själva eller omgivningen.

-Det är olyckligt att man knör sig förbi någon vuxen som står för att dela ut medicin, och att man med våld tillförskaffar sig någonting, säger föreståndaren Karin Zöögling.

Fara för flickans säkerhet

Sjukvården har anmält händelserna.

-Flickan har ju på behandlingshemmet kunnat komma åt medicin som hon har intagit. Det har varit en fara för flickans säkerhet, säger Maria Söderberg, verksamhetschef på barnkliniken på Skaraborgs sjukhus.

Reporter David Svanberg. SR Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".