Töreboda

Byskolor hotas av nedläggning

Flera byskolor i Töreboda kommun riskerar att stängas under året.  Både Älgarås och Fredsbergs skolor är på förslag i en utredning som gjorts. Älgaråsborna har tidigare kämpat för att få ha kvar skolan.

– Det är bara två år sedan som politikerna sa att landsbygdsskolorna skulle få vara kvar. Vi trodde det skulle gälla en tid framöver, men nu är vi här igen och det känns jobbigt, säger Katarina Rosman som har barn på skolan

För ett par år sedan fick föräldrarna i Älgarås besked om att skolan skulle få vara kvar och byggas om, men nu finns det inga pengar säger Ann-Charlotte Karlsson, socialdemokrat och ordförande för barn och utbildningsnämnden.

Möte med föräldrarna
Enligt de förslag som finns berörs Älgarås, Fredsberg och Björkängskolan. Men innan beslut så vill politikerna ut och möta föräldrar.

– Vi vill veta vad folk tycker, vad de tycker vi ska satsa på och hur många skor vi ska ha, säger Ann-Charlotte Karlsson som också berättar att politikerna ännu inte vet hur mycket pengar som sparas på att lägga ned skolorna.

Annsofi Stark som har barn i  Älgarås skola hoppas att politikerna lyssnar på föräldrarnas åsikter.

– Vi får hoppas att det finns någon mening med det här medborgarmötet och att de verkligen lyssnar på oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".