Fängelse för heroinister

Lidköpings Tingsrätt dömde idag tre personer som missbrukat den mycket tunga drogen heroin. Domarna rör ett par från Skara och en man från Vänersborg. Polisen tror att heroinet kommit till Skaraborg för att stanna.
Paret från Skara är en 40-årig man och en 42-årig kvinna. De döms för att under perioden 1 januari-18 oktober ha köpt och innehaft minst 20 gram heroin och 1 400 gram cannabis. Narkotikan är värd ungefär 120 000 kronor. Mannen dömdes till ett år och två månaders fängelse för narkotikabrott. Den 42-åriga kvinnan döms till ett års fängelse. Den tredje personen, en 36-årig man från Vänersborg dömdes till två års fängelse. Han är den som åtminstonde vid ett tillfälle sålt heroinet till mannen och kvinnan. Domarna är de första någonsin i Skaraborg som rör heroinmissbruk. Jan-Ove Fröberg som är chef för narkotikaenheten vid polisen i Skaraborg, ser mycket allvarligt på det inträffade, eftersom heroinet för med sig mycket annan brottslighet. Polisen befarar nu att drogen har kommit för att stanna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".