Skövde

Övervakningskameror avstängda vid rån

Övervakningskamerorna på resecentrum var avstängda igår, och har inte kunnat registrera de tre gärningsmän som gav sig på en kvinna natten till tisdag.

Två män och en kvinna misshandlade och rånade då en kvinna i femtioårsåldern och låste in henne i en container. Enligt utredaren på polisen, Torsten Jaeckel, tror polisen att de tre också tidigare terroriserat kvinnan.

En övervakningskamera var dock igång under gårdagen, den på pressbyrån. Polisen kommer nu att visa filmen för kvinnan för att se om gärningsmännen varit där under dagen, och om hon i så fall kan peka ut dem.

Men trots det faktum att övervakningen varit bristfällig, och att det sker en misshandel varannan vecka på resecentrum i Skövde, så anser polisen att resecentrum är en trygg plats, och att bevakningen är tillräcklig.

Det säger Mikael Wallin som är operativ chef för polisen i östra Skaraborg.

– Jag ser inte resecentrum som en problemplats, det ärklart att en misshandel varannan vecka kan kännas mycket. Men jag känner ingen oro för resecentrum i Skövde när det gäller orning och säkerhet, säger han.

Varför anser ni inte det?

– Nej, det är en otrolig mängd människor som passerar där, och under helgerna är många kraftigt berusade, och då tycker jag att det är ganska hyfsad statistik, säger Mikael Wallin,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".