Bandy

Storseger för Villa-Lidköping

Villa-Lidköping vann den så kallade ödesmatchen mot Örebro i bandyns elitserie med hela 10-2 men läget i botten av tabellen blev inte så mycket bättre eftersom även Kungälv och Gripen/Trollhättan vann sina matcher. Fem omgångar återstår av serien och det krävs många poäng än för att Villa ska slippa kval för fortsatt elitseriespel.

Matchen mot Örebro stördes av ett stundtals ymnigt snöfall och fick spelas 3x30 minuter. Efter den första perioden ledde Villa med 2-0, men om inte målvakten Martin Berggren storspelat hade resultatet varit något helt annorlunda. I början av den andra tredjedelen gjorde Villa två snabba mål och matchen var i praktiken avgjord. Robin Olsson gjorde tre av de tio målen. Hans första mål i årets elitserie och han fick priset som ”matchens lirare”. Även Jesper Bryngelsson gjorde tre mål varav ett på straff. Daniel Andersson, som gjorde comeback efter skada, blev tvåmålsskytt medan Johan Malmqvist och Peter Karlsson stod för övriga Villa-mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista