Vara

Politiker polisanmäld för förskingring

Socialdemokraten Marianne Wirén i Vara är polisanmäld misstänkt för förskingring. Det är Skara Brukshundsklubb, där Marianne Wirén har varit kassör, som står bakom polisanmälan.

Enligt en medlem i klubben har Wirén, som är andre vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande för socialdemokraterna i Vara, använt föreningen som bank och systematiskt fört över pengar till sitt eget privatkonto för att så småningom sätta in dem på föreningens konto igen.

– Föreningen har gått miste om stora ränteintäkter och hon har blåst oss allihop, säger klubbmedlemmen till Radio Skaraborg.

Tar time out från politiken
Marianne Wirén skriver i ett pressmeddelande att polisanmälan kom som en total överraskning för henne, och att hon nu tar time out från sina politiska uppdrag så länge polisutredningen pågår.

I går kväll hade ett arbetarekommun i Vara ett möte där Marianne Wirén fick berätta sin version av händelsen.

Chockade partikollegor
Stefan Westergren, vice ordförande i arbetarekommun, berättar att det var en chock när han fick veta att Wirén polisanmälts.

– Det var chockartat. Sådant här går man inte och drömmer om i sin vildaste fantasi. Nu får vi försöka samla ihop oss och rätta till det som går att rätta till.

”En personlig katastrof”
Stefan Westergren säger att partiet har fullt förtroende för Marianne Wirén men att det blir svårt för henne att komma tillbaka till politiken.

– Det blir en personlig katastrof för Marianne. Även om hon är oskyldig så går det aldrig att bli helt rentvådd i folks ögon, säger Westergren.


Stina Banck
stina.banck@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista