Björn Andersson och Helena Persson på Nimbus tror att jobben blir säkrare med den nya fabriken. Foto: Jenny Josefsson SR Skaraborg
Mariestad

Lyxbåtstillverkare satsar 40 miljoner mitt i krisen

Båttillverkaren Nimbus invigde under fredagen sin nya fabrik i Lugnås utanför Mariestad, där företagsledningen tror på 40 nya jobb under åren - trots lågkonjunkturen.

I och med investeringen på över 40 miljoner kronor blir den nya fabriken i Lugnås centrum för Nimbus plastbåtstillverkning.

Här tillverkas båtar som kostar flera miljoner att köpa, och de flesta kunderna finns utomlans.

– Det är klart att vi inte är helt opåverkade av krisen men våra kunder har en annan finansiell situation och status. Båten och livet på vattnet är en stor del av deras liv, säger Magnus Andersson, som är VD för Nimbus med 60 anställda vid fabriken utanför Mariestad.

Lugnåsfabriken tar över produktionen av två båtmodeller från Visby på Gotland, där Nimbus stänger sin fabrik.
Sammanlagt kommer fem båtmodeller att byggas i de nya fabrikslokalerna.

– Satsningen i Lugnås gör att personalen känner sig tryggare när det gäller jobben i framtiden, säger montören Helena Persson.

– I Mariestad är jobben definitivt säkrare nu. Vi nyanställer fyra nästa vecka och kommer att ha 40 nya jobb till våren, lovar Magnus Andersson.

Jenny Josefsson
jenny.josefsson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista