Ensligt hyreshus i akvarell av Lars Lerin. Foto: Thorbjörn Karlsson SR Skaraborg.
SKÖVDE

Lars Lerin ställer ut på konsthallen

Konsthallen i Skövde ökade under förra året antalet besökare med 25 procent. På lördagen öppnade en ny utställning med den populäre konstnären Lars Lerin från Värmland och konsthallschefen Ingemar Arnesson hoppas att den utställningen ska locka en än större publik.

Lars Lerins utställning i Skövde är en mindre version av en utställning som han hade på Valdemarsudde i Stockholm under hösten.

Populär i Skaraborg
Ingemar Arnesson tror att utställningen kommer att tilltala skaraborgarna, säger han.

– Det finns oerhört stort intresse i det här området för hans typ av konstnärsskap.

Lars Lerin har blivit en av Sveriges mest uppmärksammade konstnärer som jobbar med akvarell och hans bilder handlas för allt större summor på konstauktioner.

Ensamhet och utsatthet
Motiven är ofta vardagliga: ensliga hyreshus och öde kalhyggen i Värmland, kåkstäder från någon av hans resor i Indien eller Sibirien. Han säger själv att det handlar om ensamhet och utsatthet, men det är sällan människor med på bilderna.

– Dels tycker jag att det är lite besvärligt... och så tycker jag att det kan bli lite väl patetiskt om man sätter dit någon ensam figur på ett kalhygge. Det blir nästan tårta på tårta.

Lars Lerin öppnar för att det kan komma att finnas människor och andra levande ting med i bilderna som han skapar i framtiden.

– Jag ska nog komma in på det området snart, och älgar också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista