TIBRO

Fängelse för grovt narkotikabrott

En 32-årig Tibrobo, som åtalats misstänkt för narkotikabrott, har dömts av Skaraborgs tingsrätt till fem års fängelse. Polisen avslöjade mannen i december då han befann sig i Skåne med 2,5 kilo amfetamin i bilen. Vid en husrannsakan hittade polisen dessutom 400 000 kronor i kontanter i mannens bostad.

Tibrobon har under rättsförhandlingarna hävdat att han fått pengarna av en släkting, men rätten menar att det är mer rimligt att tro att pengarna kommer från narkotikaaffärer. När domen vinner laga kraft tillfaller pengarna staten.

Jan-Ove Fröberg, chef vid länskriminalens narkotikarotel, säger till SR Skaraborg att han är nöjd med domen och att polisen lyckats att störa försäljningen av narkotika i Skaraborg.

Narkotikaroteln har under nästan ett år bedrivit spaning i flera ärenden, som nu lett fram till att Tibrobon dömts för brott. Också en medhjälpare till honom dömdes till tre års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista