Polisavspärrningar efter att en man påträffats död i Tåtorp, Töreboda. Polisen misstänker att det handlar om mord. Foto: Sten Lillieström / SR Skaraborg.

Ekonomiska motiv bakom mordet i Törebodatrakten?

Uppdaterad 06:00

Den man som hittades död på tisdagsmorgonen i Tåtorp i Töreboda är nu identifierad som den 62-årige man som bor i huset i närheten av platsen där kroppen hittades.

Den mördade mannen var företagare i byggbranschen. Han hade stora skulder, och har tidigare stått åtalad för omfattande ekonomisk brottslighet.

Larmet till polisen kom strax före åtta på tisdagsmorgonen. Kroppen hittades mellan två bilar utanför mannens hem i Tåtorp.

Mannen hade utsatts för kraftigt våld. Det tog tid att identifiera honom, eftersom han var så kraftigt tilltygad.

På eftermiddagen var identifieringen klar. Den mördade mannen är en 62-årig egenföretagare med flera bolag inom byggnadsbranchen, som är folkbokförd i Tibro men också har bostad i Tåtorp.

Polisen spärrade under dagen av ett stort område runt vandrarhemmet i Tåtorp, för att kunna genomföra den tekniska undersökning. Sent under tisdagseftermiddagen var undersökningen av omgivningarna klara, och avspärrningarna kunde minskas.

Kopplingar till andra brott

-Nu går vi in och tittar på mannens omgivning, för att se vad det finns för kopplingar, säger Lars Johansson på länskriminalpolisen.

Polisen tittar också på om det finns kopplingar till andra brottsutredningar inom byggbranschen.

-Vi har fått förfrågan under dagen, eftersom han befann sig i byggbranschen, om det kan ha någon koppling till andra brott där byggföretagare är inblandade. Vi utesluter det inte. Vi får se vad det kommer att ge, säger Lars Johansson.

Polisen har under dagen även pratat med grannar och anhöriga för att få mer information, men ännu är ingen gärningsman gripen.

Illa berörd

- Man blir illa berörd när våldet närmar sig ens egna knutar, i den här idyllen, säger Voitto Hedbrant, som bor i Tåtorp.

En utredning har inletts som gäller mord alternativt dråp. Under tisdagen pågick förhör med anhöriga och andra.

Lars Johansson ser ingen koppling mellan den här händelsen och den i Tibro på söndagskvällen, då en kvinna hittades livlös utanför sitt hem, och senare avled på sjukhuset.

Reporter Sten Lillieström

sten.lilliestrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista