Vikingaskepp från Kinnekulle med i Disney-film

Vikingaskeppet Sigrid Storråda från Blomberg på Kinnekulle kan snart bli känt över hela världen. Skeppet ska medverka i en ny storfilm av Walt Disney. Inspelningarna äger rum på Irland till hösten.
Storfilmen ska handla om den sägenomspunne kung Arthur, som på 400-talet efter Kristus försvarade England mot de invaderande sachsarna. - Vi ska ingå i en fientlig flotta, säger Per Hellström, som ingår i styrelsen för Sigrid Storråda. I veckan blev avtalet med filmjätten Walt Disney klart. I september lägger skeppet ut från Blombergs hamn på Kinnekulle för att gå till Lysekil. Därifrån kommer båten att fraktas på däcket av ett fartyg till inspelningsplatsen på Irland. Fem man från vikingaskeppets förening följer med. Den ersättning som föreningen får är lika stor, som vad Sigrid Storråda kostar att driva under ett helt år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".