Vara

Han ersätter polisanmäld politiker

Socialdemokraten Bengt-Åke Svensson blir nu nytt oppositionsråd i Vara kommun, eftersom han är ersättare till Marianne Wirén, som har tagit timeout efter en polisanmälan om förskingring.

Bengt-Åke Svensson är ersättare för Marianne Wirén, vilket innebär att han i praktiken bli nytt oppositionsråd i Vara.

-Jag fick reda på det här i onsdags kväll. Den värsta chocken har lagt sig, så nu är det bara att titta framåt, säger Bengt-Åke Svensson.

Många bestörta

Bengt-Åke Svensson konstaterar att många partikamrater reagerade med bestörtning på beskedet att Marianne Wiren, som är vice ordförande i kommunstyrelsen i Vara och även ordförande för Socialdemokraterna i Vara, polisanmälts för förskingring.

-Till en början så var det bestörtning. Jag tror att de allra flesta tittar framåt nu, och ser vad vi kan göra åt det här, vad var och en kan göra för att dra skutan framåt så gott det går, säger han.

Polisanmäldes av hundklubb

Marianne Wirén polisanmäldes av Skara Brukshundsklubb för förskingring, som hävdar att hon i egenskap av kassör har använt föreningen som bank, och systematiskt fört över pengar till sitt eget privatkonto för att så småningom sätta in dem på kontot igen.

Reporter Tomas Ek

tomas.ek@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista