HANDBOLL

Skadad Sjöstrand kan missa slutspel

Handbollslaget IFK Skövdes målvakt Johan Sjöstrand är skadad. Det är en bristning i låret som gör att han inte är aktuell för spel nu när kampen om slutspelsplatserna i elitserien hårdnar.

Skadan slog till under matchen mot H43 i måndags. Men det har legat och grott ett tag enligt Johan Sjöstrand. Småproblem under några månader som nu blivit ett stort problem.

– Det känns surt, nu när det roliga börjar med de viktigast matcherna, säger Johan Sjöstrand.

Den första rapporten säger att Sjöstrand kan bli borta i fyra till fem veckor. Det kan betyda att han inte spelar mer seriespel den här säsongen.

Så nu börjar arbetet för elitklubben att ersätta Sjöstrand. Första valet är de två målvakterna som redan finns i truppen, Marcus Lindblad och Fredrik Nilsson. Men det finns också en tanke på att söka sig utanför klubben.

Transferfönstret är fortfarande öppet och vissa blickar vilar på den forne skövdemålvakten Petter Hansson. Han begav sig 2008 till RIK. En klubb som är ekonomiskt sargad och, enligt Sveriges Radio Göteborg, en förening där spelarförsäljningar är aktuellt.

– Petter Hansson är en jättebra målvakt och vore hjärtligt välkommen, men han har ju kontrakt med RIK och jag ser små möjligheter att lösa det, säger Bosse Andersson, sportchef i IFK Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".