Weronica Friberg från Falköping.
FALKÖPING

Överklagar Försäkringskassans beslut

Weronica Friberg från Falköping, som nekats sjukpenning trots att hon efter en misshandel sjukskrivits för hjärnskakning, kommer att driva frågan om rätt till ersättning vidare till högre instans. Hon överklagar nu Försäkringskassans beslut till Länsrätten.

– Jag tycker att det är förjävligt att man inte kan få ersättning. Det är ju bara två veckor det handlar om, säger Weronica Friberg.
Hon har nekats ersättning för två veckor då hon var sjukskriven med hjärnskakning efter en misshandel.

Efter att Weronica Fribergs fall uppmärksammats i massmedia har hon fått många reaktioner.
– De flesta är arga. Det vore bättre att lägga ner Försäkringskassan, sänka skatten och låta folk betala sina egan försäkringar, säger hon. Kassan lyckas ju ändå inte betala ut pengar till folk som ska ha ersättning.

Weronica Friberg har inga större förhoppningar om att få rätt när hon nu överklagar till Länsrätten. Men hon vill ändå göra det och drivs av en ilska över hur hon upplever sig behandlad.
– Jag tänker på alla andra som inte får pengar, säger hon. Det skulle betyda väldigt mycket om jag kunde få lite rätt i alla fall. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".