MORDET I TÅTORP

Mördad var dömd för ekobrott

Den 62-årige företagare som i går hittades mördad i Tåtorp har drivit flera företag inom bemanningsbranschen i både Sverige och Norge. Förra året dömdes han till två års fängelse för grovt skattebrott och fick näringsförbud.

– Han dömdes för bokföringsbrott, skattebrott och försvårande av skattekontroll, säger 62-åringens advokat Allan Sarenmalm. Det handlade om belopp på mellan 8 och 9 miljoner kronor.

Hyrde ut arbetskraft
Den 62-årige företagaren har haft ett tiotal bolag som försatts i konkurs genom årens lopp. Han har bland annat hyrt ut snickare och svetsare för offshorearbeten och byggnadsbranschen i Sverige och Norge. Förra året dömdes 62-åringen för grovt skattebrott till två års fängelse och näringsförbud i sju år.

Skulle till hovrätten på måndag
Domen grundar sig på brott som ska ha begåtts mellan 1997 och 2001. 62-åringen ska då bland annat ha gjort olagliga pengaöverföringar mellan sina bolag. Nästa vecka skulle målet ha tagits upp i Göta hovrätt. Allan Sarenmalm träffade sin klient dagen innan han mördades. Han visade då inga tecken på att känna sig hotad. Att mordet nu skett med hovrättsförhandlingarna tror han är en slump.

– Jag måste erkänna att jag fuinderat på om det finns någon koppling, men det är långsökt eftersom det som ska upp i hovätten hände för så många år sedan, säger han.

Kopplingar till Uddevalla
Polisen har pratat om paralleller mellan den 62-årige mördade och de två män i byggbranschen som har varit försvunna sedan i höstas och misstänks vara mördade. Men det är inget som advokat Allan Sarenmalm vill spekulera i.
– Jag har sett att man gör den kopplingen, men jag har ingen som helst aning om det finns några sådana kopplingar, säger han.

Läs också:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".