TÖREBODA

Anrik handelsträdgård klarade inte lågpriskonkurrensen

De nya stora blomsterbutikerna i Skaraborg anses vara en bidragande orsak till att den nästan 100 år gamla handelsträdgården i Moholm utanför Töreboda tvingats gå i konkurs.

Gun Nyman Vallgren äger Perssons Handelsträdgård i Moholm:

- Det är klart att det också spelat in, säger hon.

Handelsträdgården i Moholm ligger alldeles intill västra stambanan och har funnits där sedan 1914. Den är en institution i det lilla samhället.

I december 2006 tog Gun Nyman Vallgren över handelsträdgården, och har sedan dess investerat en del pengar i att rusta upp och få en modern blomsterhandel som är öppen året runt, och två florister har anställts på deltid.

Men när kunderna sviker, dyra snittblommor måste slängas, uppvärmningen är för dyr och vanliga livsmedelsbutiker också börjat sälja blommor så blir kostnaderna betydligt högre än intäkterna. Det leder till stora förluster.

Nu återstår att se om konkursförvaltaren Henrik Gallus kan hitta en ny ägare, som kan driva handelsträdgården i Moholm vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".