Hem för sommarkatter öppnas i Töreboda

Hundratals katter i Skaraborg överges varje år när sommaren är över. Ett hem för så kallade sommarkatter är nu på väg att bli verklighet i Töreboda. - Vi behövs. Det ser vi hela tiden, säger Lisbeth Johansson, ordförande i föreningen Djurskydd i Skaraborg.
Många sommarkatter får klara sig bäst de vill, och ofta svälter de ihjäl eller dör till slut av parasitangrepp. Det nya djurhemmet i Töreboda väntas inom kort vara fullt med övergivna katter. Ett brev har gått ut till kommunerna i Skaraborg för att få ihop pengar till hyran. Katterna kommer att bo i smårum, alltså inte i burar. Rummen kommer att inredas särskilt för katterna med sandlådor, ställningar och sovplatser. Det kommer att finnas fåtöljer, där personalen kan sitta och studera hur katterna beter sig. - Det gäller ju att hitta ett lämpligt hem för katterna, säger Lisbeth Johansson i föreningen Djurskydd i Skaraborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".