Sol- och vårerskan åtalad

Den 39-åriga kvinnan hann lura sex män och en kvinna på drygt 250 000 kronor under loppet ett knappt år. Nu åtalas hon vid Skövde tingsrätt.
Den 39-åriga kvinnan, som officiellt är bosatt i en Stockholmsförort, har haft ett onekligen lönande boende i Tidaholm och Habo. Det vill säga, bortsett från den senaste månaden, för sedan början av november har hon suttit häktad och nu väntar alltså åtal för bedrägeri, urkundsförfalskning och i ett fall stöld. En tidaholmsbo som 39-åringen periodvis levde tillsammans med, har drabbats hårdast ekonomiskt. Han lånade dels ut 96 000 kronor till kvinnan och betalade dessutom en uppsättning möbler för 88 000 kronor åt henne. Även tidaholmsbons mamma blev duperad av 39-åringen, dels övertalades hon att låna ut 17 000 kronor, dels förfalskade kvinnan en fullmakt med moderns namnteckning och lyckades med hjälp av fullmakten få ut ytterligare 16 000 kronor. Även en manlig släkting från Tidahom blev blåst på ett antal tusenlappar av kvinnan innan hon drog vidare till nya jaktmarker i Habo. Kvinnan är också misstänkt för att ha stulit drygt 10 000 ur en byrålåda hos släktingen. I Habo försökte hon bland annat lura till sig en bil i 200 000-kronorskalssen, ett bedrägeriförsök som dock inte gick hem eftersom bilhandlaren vägrade lämna ut bilen innan han fått handpenning. Ytterligare tre män i trakten av Habo har blivit lurade på pengar, liksom en man från Tranås. Den 39-åriga kvinnan är sedan tidigare dömd till ett års fängelse för att ha lurat en man från Sollentuna på 900 000 kronor. Det straffet har hon ännu inte börjat avtjäna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista