Turistdirektör vill få in Skövde i Göteborgsregion

Lerdalabon Claes Bjerkne, som är VD för turistbolaget Göteborg & Co, vill öka samarbetet mellan Skaraborg, Skövde och Göteborg. - Skövde och Skaraborg är dåliga på att marknadsföra sig, anser Claes Bjerkne. Nu vill han döpa om Västra Götalandsregionen till Göteborgsregionen för att ge området större dragningskraft.
Västra Götalandsregionen, där Skaraborg och centralorten Skövde ingår, har en befolkning på en och en halv miljon invånare. Det är ett "lilleputtland" jämfört med de storstäder ute i Europa, som området ska konkurrera med. - Västra Götaland är patetiskt. Utomlands har ingen hört talas om det, säger Claes Bjerkne, som efterlyser ett bättre varumärke där Göteborg ingår som dragplåster i namnet. Claes Bjerkne vill öka samarbetet både vad gäller kommunikationer, utbildning, boende, turism och marknadsföring. Han menar att Högskolan i Skövde bör samarbeta mer med Chalmers och Göteborgs universitet, bland annat när det gäller lärare. Han tycker också att fler ska lockas att bo i Skövde och pendla till arbete i Göteborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".