Skyltbråk kring konserthuset i Vara

Den femte september ska nya konserthuset i Vara invigas, med pompa och ståt. På huset ska det stå VARA KONSERTHUS med stora bokstäver. Men ett skrivfel i upphandlingen kan göra att konserthuset blir utan fasadskylt till invigningen. Det är storleken på en harpa som ställer till det.
Det finns en risk att den oinvigde inte kommer att upptäcka konserthuset i Vara, eftersom fasadskylten riskerar att inte bli klar i tid. Under texten ska det finnas en stiliserad harpa, som är symbolen för konserthuset. Harpan ska vara 3 meter och 3 decimeter hög. Flera företag var intresserade av att tillverka harpan, och jobbet gick till ett Timrå-företag. Men då reagerade det andra företaget som förlorade i slutomgången, och krävde att hela anbudsförfarandet ska göras om. Skyltföretaget som vann hade nämligen uppgett, att de ska göra harpan 3 meter hög - trots att den enligt anvisningarna ska vara 3 meter och 3 decimeter hög. Företaget som vann anbudet hävdar att det rör sig om ett skrivfel. Nu måste anbudsförfarandet göras om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".