Musikutbildningen i Skara på väg byggas ut

Planerna på en så kallad Music Factory i Skara går framåt, och i september startar renoveringen av utbildningslokalerna i centrala Skara. Här ska kommunen tillsammans med Bert Karlsson starta en musikverkstad, där bland annat Skaras gymnasiala musikproducentutbildning ska hålla till.
Det är främst Katedralskolans elever på musikproducentlinjen, som ska ha träning i huset. I framtiden planerar skolan även att samarbeta med Högskolan i Skövde, som startar en musikutbildning hösten 2004. - Vi räknar med att Skara i framtiden ska bli en av Sveriges stora musikstäder, säger Marianne Westholm, ansvarig för Music Factory i Skara. I utbildningslokalerna på Klostergatan ska inrymmas flera musikstudio, övningsrum, datasalar och kafé. Tanken är också att eleverna ska praktisera hos Bert Karlsson, både på skivbolaget och på Fame Factory. - Dagens utbildning har ju redan en del kopplingar till Bert Karlsson. Det kan vi utveckla om eleverna får se hur artister som är på väg upp tränar sig, säger Marianne Westholm. Till vårterminen 2004 ska de första eleverna flytta in i nya Music Factory.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".