Vaktmästaren Harold Johansson är lättad sedan huset tvångsförvaltats. Foto: Cristian Ölund/SR Skaraborg.
Hova

Hyresgästerna pustar ut

Nu kan hyresgästerna i det tvångsförvaltade huset i Hova pusta ut för ytterligare tre år framöver. För att Hyresnämnden nu beslutat om fortsatt tvångsförvaltning i ytterligare tre år betyder att samtliga hyresgäster kan bo kvar.

Harold Johansson är vaktmästare och boende i huset sedan 20 år och han säger att det varit många problem på grund av att hyreshusägaren inte betalt räkningarna.

Han har inte visat sig här
– När jag skulle beställa eldningsolja till huset sa leverantören att den förra räkningen inte var betald så de ville inte leverera. Då försökte jag förgäves få tag i hyresvärlden men har inte visat sig här sedan dess, säger Harold Johansson.

Problemen med ägaren resulterade till slut att fastigheten blev tvångsförvaltad.

Den nya förvaltaren sköter driften och ekonomin men den eventuella vinsten skickas till ägaren. Detta gör att det är väldigt svårt att hitta personer som vill vara tvångsförvaltare.

Alla nöjda
Nu fungerar allt som det ska i Hova och Harold Johansson och andra boende är nöjda med att fastigheten nu fortsätter att drivas av den nya förvaltaren.

– Nu kan vi känna oss tryggare med allting. Vi har ju varit nervösa för hur det ska gå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".