Jens Stenman med sitt tävlingsbidrag till bok-SM. Foto: Stina Banck/SR Skaraborg
Undenäs

Jens Stenman tävlar i bok-SM

Just nu pågår bok-SM, en tävling på internet där nya författare får ladda upp sina böcker och har chans att vinna ett kontrakt med Piratförlaget. En av dem som ligger bra till är Undenäsbon Jens Stenman som har skrivit fantasyboken ”Drakens dag”. Handlingen utspelar sig givetvis i en fantasivärld fylld av äventyr.

– En dag i den här världen dyker det en dag upp drakar från ingenstans som kräver att få allt guld och silver till sina skatthögar och så kan man inte ha det. Någon måste göra något men vem, vad och hur?

Kan vinna bokontrakt
Det är en fantasifull berättelse Undenäsbon Jens Stenman deltar med i bok-SM, en tävling som arrangeras av sajten Kapitel 1 tillsammans med Aftonbladet och Piratförlaget där segraren får ett kontrakt med just Piratförlaget.

Vem som helst får ladda upp sitt bidrag och den 6 april presenteras sedan vilka tio som går vidare till den första delfinalen. Fem bidrag utses av en jury, de andra fem är de fem böcker som fått flest röster på sajten.

Ligger sexa
När en bit över 200 författare har laddat upp sina böcker ligger Jens Stenman sexa.

– De flesta kör nog kompisröster och jag har också försökt det lite grann men nu har jag uttömt min bekantskapskrets så nu kommer jag dala på listan.

Tiveden har inspirerat
Jens själv läser inte mycket fantasy utan får inspiration från tv-program, något någon har sagt eller så dimper idén bara ner – och det märks att han har varit mycket i Tiveden.

– När huvudpersonerna ger sig upp genom Svartveden märks det tydligt. Boken utspelas i ett Tiveden gånger 200 minus all befolkning, säger Jens Stenman.

På sajten kapitel1.se kan du läsa de tävlande böckerna och rösta.

Stina Banck
stina.banck@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".