Ny diskmaskin gav ökad vinst för Asko Cylinda

Vitvarutillverkaren Asko Cylinda i Jung utanför Vara slog försäljningsrekord det första halvåret i år. Företaget ökade sin försäljning med 30% jämnfört med samma tidsperiod förra året. Men några nyanställningar blir det inte, i stället minskar nu antalet anställda.
Det är främst en ny diskmaskin som Asko Cylinda lanserat, som har gjort att försäljningen gått bättre än någonsin. Även tvättmaskiner och torktumlare har sålts i större omfattning än vanligt. Men Staffan Billinger, VD på Asko Cylinda, tror att försäljningssiffrorna går ner nu när lanseringen ebbar ut och att förra årets vinst på 65 miljoner kronor inte kommer att överträffas, mycket beroende på en sjunkande dollarkurs. Några nya jobb är det heller inte tal om, enligt Staffan Billinger. Nyanställningar gjordes innan den nya diskmaskinen började tillverkas och nu ska organisationen återgå till det normala.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".