Årets opera på Läckö lockade publiken

Trots regnigt väder och bitvis rätt så ljumma recensioner har publiken inte svikit årets upplaga av Läcköoperan. Publikbeläggningen på föreställningarna har varit 95 procent. Och intresset från media är större än någonsin.
Under juli månad har vädret varit minst sagt oberäkneligt, och det har regnat på publiken under flera föreställningar av Mozartoperan Enleveringen ur seraljen, men alla föreställningar har kunnat genomföras som planerat. Och 95 procent av biljetterna har sålts. - Det är mycket bra, säger Jan-Ove Havsstad. Även medieintresset har varit stort: P2 direktsände lördagens föreställning och både svensk och norsk teve har spelat in föreställningen för att sända senare. Recensionerna efter premiären i början av juli var annars minst sagt blandade. Vissa recensenter tyckte inte att årets upplaga av Läcköoperan höll samma klass som de senaste årens. - Vad recensenter tycker spelar en marginell roll, säger Jan-Ove Havsstad. Visst lyssnar publiken på recensioner, men de vet också att kritiker tycker olika.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista