Allt fler indragna körkort

Allt fler körkort dras in i regionen. Det visar statistik från länsstyrelsens körkortenhet för första halvåret i år. - Den här trenden måste brytas, säger Ingemar Grens på Trafikpolisen i Skaraborg.
Västra Götalänningarna blir allt mer vårdslösa i trafiken. Hittills i år har de indragna körkorten i regionen ökat med fjorton procent om man jämför med samma period i fjol. Och en av de tydligaste trenderna är att det som betraktas som allvarliga trafikförseelser ökar, det vill säga när man till exempel kör över trettio kilometer för fort eller gör sig skyldig till annan vårdslöshet i trafik. Orsakerna är förmodligen många. Men Ingemar Grens tror att det främst är stressen i samhället som gör att folk kör för fort. Också den allt bättre standarden på bilar tror han inverkar på hastigheten. - Man hör inte motorljudet idag som man gjorde förr och märker inte av hastigheten, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".