Polissemestrar ger sämre bevakning

Polisen i Skaraborg har sämre resurser att bekämpa brottsligheten under sommaren, det här eftersom det inte finns några polisvikarier att sätta in under semestern. Orsaken är bristen på poliser.
Orsaken till att det är färre poliser under sommaren är att det inte finns någon personal som kan ersätta de som går på semester. Därför måste bland annat de närpolischefer som normalt sett finns ute i småkommunerna istället sättas in i den ingripande verksamheten, och de kan då inte finnas ute lika mycket på de mindre orterna som annars. Lars-Göran Örtel, som är fackligt ombud för Polisen i Skaraborg, säger att det som behövs för att kunna hålla samma standard under hela året är fler poliser. Och underbemanningen nu under sommaren kan komma att få konsekvenser. - Risken är ju att det blir mer fritt fram för brottslingar, säger han. Färre poliser ser ju mindre, så är det ju.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".