Vara

Ett JA till Vara Horse Arena dröjer månader

Trots att fyra lokala företagare sagt sig villiga att betala för bygget av Vara Horse Arena, så kommer det att dröja flera månader innan allt är klart för en byggstart.

Det var under torsdagen som fyra kända lokala företagare, med Karl-Erik Bender i spetsen, öppet deklarerade att de tillsammans vill satsa över 400 miljoner kronor till att bygga, äga och driva hästanläggningen.

– Men det finns andra intressenter som inte är lokala som också vill bygga, driva och äga anläggningen. Vi får höra först med dom vad dom har för koncept och hur mycket kommunen måste ställa upp med, säger kommunalrådet Jan-Erik Wallin (M) i Vara.

I slutet av mars är det meningen att kommunfullmäktige i Vara ska ta ett principbeslut om Vara Horse Arena, och besluta om hur mycket som kommunen ska ställa upp med.

– Det är jättepositivt att det finns lokala företagare som vill ställa upp och satsa pengar. Vi kan lita på dom eftersom dom driver framgångsrika företag, menar Jan-Erik Wallin.

I juni är det meningen att kommunfullmäktige ska ta det avgörande beslutet om hästarenan ska byggas eller inte.
Därefter kan upphandlingen starta - om det blir ett ja.

Margareta Lilja
margareta.lilja@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".