Lars Wäring och Jan-Erik Gustavsson blev uppsagda från Forbo Parquet i Tibro. De söker nu nya jobb. Foto: Stina Banck
Skövde

Många sökte jobb på rekryteringsdag

Trots kristider finns det företag som behöver anställa fler.
Arbets-förmedlingens rekryteringsdag i Skövde lockade många arbetssökande som ville träffa arbetsgivare och marknadsföra sig.

Elva företag med rekryteringsbehov informerade om sina verksamheter. Samtidigt fick de arbetssökande möjlighet att ställa frågor, lämna CV och marknadsföra sig själva.

– Jag vill ju gärna ha nåt som jag har erfarenhet av men i dag får man väl ta lite vad som finns, säger Lars Wäring som blev uppsagd från golvtillverkaren Forbo Parquet i Tibro i höstas.

Jan-Erik Gustavsson blev uppsagd från samma företag.

– Jag är inne på ett truck- eller lagerarbete. Nu står jag och väntar på Manpower, säger han.

Inte jobb för tusen
När Arbetsförmedlingens projekt med att anordna ”Jobb till tusen”-dagar startades var tanken att det skulle generera tusen jobb.

– Men det tror jag definitivt inte att vi kommer att uppnå i dag. Men förhoppningsvis 25-50 arbetstillfällen, säger Janne Lundh på Arbetsförmedlingen.

Lockar med jobb i Norge
Malin Isberg jobbar på rekryteringsföretaget Jobbgruppen Sverige, och hon ser Norge som ett alternativ för de som söker jobb.

– Norska arbetsmarknaden ser inte riktigt ut som den svenska. Det är lågkonjunktur men landet är inte lika drabbat som Sverige, säger hon. Det är främst lönerna som lockar med Norge.

Stina Banck
stina.banck@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".