Dålig planering riskerar knäcka tusentals företag

Elva tusen företag i Västra Götaland riskerar att försvinna de närmsta tio åren. Anledningen är att 40-talisterna med egna företag närmar sej pensionsåldern. Och många av dem saknar kunskap om hur de ska hantera sina företag när tiden är inne att gå i pension.
40-talisterna är ett företagsamt släkte men alltför många saknar kunskap om vilka förberedelser som krävs för att företagen ska kunna drivas vidare när ägarna själva gått i pension. Till hösten planerar organisationen Företagarna därför informationsmöten för berörda medlemmar, i ett försök att förhindra att tusentals företag försvinner genom dålig eller ingen framförhållning. Mathias Petersson vid Företagarna i Skaraborg säger att många egenföretagare blundar inför det faktum att det en dag är dax att sluta jobba och att mängder av företag löper stor risk att gå i graven. - Det är ju inte bara allvarligt för företagarna, säger han. Många av dem har ju också anställda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".