Skövde

Misstänkt ringtjuv hotade polis

Ett anställd i Smyckabutiken i Skövde märkte att några ringar saknades. En stund senare hade en polis hotats till livet och en person gripits med hjälp av pepparsprej.

Det var vid stängningsdags på lördagen som en kvinnlig anställd märkte att visningsexemplar på vigselringar saknades. Ringarna är inte äkta fullt ut men har ändå ett betydande värde.  

Vid tillfället befann sig då två kunder i Smyckabutiken. När den ene kunden märkte att kvinnan saknade visningsringarna, flydde han. Kvinnan sprang efter och tog honom hårt i armen. Han slet sig loss och försvann.

Pepparsprej 
En stund senare var polis på plats. Strax utanför gallerian Commerce, i vilken Smyckabutiken ligger, bestämde sig polisen för att kontrollera en person.  Enligt polisen gjorde mannen motstånd och slog en kvinnlig polis i ansiktet. Strax därefter hotade han henne till livet.  

– Då tog vi fram pepparsprejen och grep honom. Han släpptes efter förhör men är misstänkt för våld mot tjänsteman, säger Johan Rapp, inre befäl vid Skövdepolisen. 

Om mannen var en av kunderna i butiken är än så länge okänt.

– Det får utredningen visa, men om han är det så kan han vara misstänkt för motvärn också eftersom han slet sig loss när kvinnan i butiken tog tag i honom, säger Johan Rapp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista