Raggar studenter med telereklam

Lantbruksuniversitetet i Skara tar hjälp av telefonreklam för att få fler elever. Detta har man prövat nu under sommaren för att ragga studenter till livsmedelsingenjörsutbildningen i Skara.
Till hösten ser det ut som om utbildningen till livsmedelsingenjör kan bli fullbesatt. Något som tidigare varit ovanligt. Och kanske är det tack vare Karin Johnsson, en före detta student som engagerats för att ringa upp och bearbeta de som står i valet och kvalet. Utbildningen till livsmedelsingenjör i Skara har tidigare haft svårt att få fullt antal studenter. Något som har betytt mindre pengar till skolan på grund av uteblivna bidrag. Men Karin Johnsson känner att telefonreklam är rätt väg att gå, och att också hennes arbetsgivare börjar inse det, även om man varit tveksamma tidigare. - Det är mycket pengar som står på spel för skolan. Det räcker med att jag kan övertyga en enda student för att det ska löna sig att ha mig arbetande med detta över sommaren, säger Karin Johnsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".