Nya protester mot BB-nedläggning

Nu på morgonen ska representanter för näringslivet i Lidköping sammanträda med regionstyrelsen och kommunen. Syftet är att försöka få ha kvar BB avdelningen i Lidköping, som regionen ju har beslutat att lägga ner. Samtidigt kommer en grupp blivande mammor visa sitt missnöje över regionens beslut genom att komma till kommunhuset.
Katarina Löfman är en av mammorna som är mycket upprörd över att BB i Lidköping läggs ner och hon är fast besluten om att hon tillsammans med andra blivande mammor ska riva upp regionens beslut. - Det tror jag att vi har goda chanser till, säger hon. Vi måste bara bli tillräckligt många som protesterar. Det här är ett helt felaktigt beslut. När näringslivet i Lidköping kallat till möte med regionen och kommunen idag kommer Katarina och hennes följeslagare att framföra sina åsikter till regionledningen och göra sin röst hörd. - Jag hoppas att det leder till att politikerna verkligen lyssnar på oss som betalat skatt, och inte bara lyfter lön från skatterna, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".