Kritik mot bristande hygien i matproduktion

Både Skövde slakteri och Falbygdens ost får kritik av Livsmedelsverket efter inspektioner vid företagens anläggningar. Kritiken gäller bland annat olika former av bristande hygien.
Kritiken mot Skövde slakteri gäller att det är smutsigt och dåligt rengjort på flera ställen med rester av gammalt blod och fett som inte städats bort. Livsmedelsverket kritiserar också att Skövde slakteri inte har åtgärdat ett fel som påpekades redan för ett år sedan och som riskerar livsmedelshygienen. Det skriver Skaraborgs-Allehanda. Falbygdens ost får kritik av Livsmedelsverket för situationen på företagets ostlager i Stenstorp. Efter en inspektion i juni konstaterar verket bland annat att det finns brister i personalens hygien och när det gäller rengöring av vissa maskiner. Tomas Bengtsson, som är VD på Falbygdens ost, säger till Falköpings Tidning att åtgärder redan är påbörjade för att komma till rätta med problemen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".