Ledningen för vårdinstitutionen avgår efter att högskolan förlorat examinationsrätten.
Skövde Högskola

Vårdinstitutionens ledning avgår

Ledningen för vårdinstitutionen vid Högskolan i Skövde lämnar sitt uppdrag. Prefekt Mikael Harlén och proprefekt Anette Ekström väljer att lämna sina uppdrag den sista mars. Beslutet tillkännagavs för personalen i dag.

Sedan Högskolan förlorade examinationsrätten för sjuksköterskeutbildningen i december förra året, pågår arbetet för att kunna ansöka om förnyad examensrätt så snart som möjligt.

Både Mikael Harlén och Anette Ekström skulle haft uppdrag till årsskiftet men slutar nu alltså ett halvår tidigare än planerat.

Mikael Harlén säger själv att han bedömer att det kommer att ta längre tid än så att genomföra åtgärderna som behövs för att stärka kvaliteten inom vårdutbildningarna. Då är det bättre att någon annan leder hela arbetet med att få tillbaka examensrätten.

Lars Niklasson som är prorektor vid högskolan beklagar avhoppen, men säger att en ny lösning är på gång.

Han vill heller inte spekulera i om det kan bli ytterligare förändringar i ledningen som en följd av att högskolans sjuksköterskeutbildningar blev underkända.

- Det är svårt att bedöma i dag, säger Lars Niklasson till Radio Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".