Fler vägkameror sätts upp utmed E20

Det kommer att sättas upp fler vägkameror utmed E20. Det gäller bland annat i Hova och utmed sträckan Mariestad - Götene. Detta för att hastigheten blir lägre där vägkameror sätt upp, vilket i sin tur ger färre olyckor.
- Vi vet om att det idag går fort på de här sträckorna, säger Jerry Sten, ansvarig för fordons och yrkestrafik frågor på vägverket. - Där finns det också en hög potentiell olycksrisk. Det finns redan vägkameror utmed E20, bland annat på sträckorna Götene - Holmestad samt Vårgårda - Vara. I oktober ska de nya kamerorna sättas upp. Det hela är ett samarbete mellan vägverket och trafikpolisen, som nu ska utbildas för skötseln av de digitala vägkamerorna. Märker ni någon skillnad i trafikhastighet där ni sätter upp vägkameror? - Ja, det gör vi. Så fort skåpen kommer upp blir det en sänkt snitthastighet på uppåt tio kilometer i timman, säger Jerry Sten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".