LRF vill ha mer svenskt nötkött

Mer svenskt nötkött till konsumenterna, större besättningar med nötkreatur och öppna svenska betesmarker. Det är sammanfattningsvis vad LRF Skaraborg siktar på i sitt senaste projekt. Ansvarig för det så kallade nötköttsprojektet, Knut Indebetou, säger att nåt måste göras nu för att få fram mer inhemskt kött.
En storsatsning på nötkött har goda förutsättningar i Skaraborg, där det finns mycket outnyttjad betesmark. Och i nötköttsprojektet vill LRF nu locka lantbrukare att i större utsträckning satsa på nöt. I Skaraborg vänder man sig till nästan 300 lantbrukare i hopp om att flera av dem ska vilja utöka sina besättningar med nötkreatur och därmed bidra till en större köttproduktion. Torbjörn Bergman bedriver redan nötköttsproduktion på Stångesäters gård utanför Skövde. Och han tror på projektet: - Jag har inget emot mer konkurrens. Tvärtom är det viktigt för mig att vi blir fler producenter. Då kan vi behålla slakterier och foderleveranser på nära håll, menar han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".