Tankbil med bensin välte på E20

Det råder totalstopp i trafiken på E20 utanför Mariestad under fredagen. Där har en tankbil med bensin och diesel vält. Den blockerar hela vägen, och skapar oframkomlighet åtminstone fram till midnatt mellan fredag och lördag.
Olyckan inträffade strax efter klockan 10.00 på fredagens förmiddag. Och platsen är just söder om den norra infarten till Mariestad och norr om vägkrogen Rattugglan.
Eftersom tankbilen har läckt en del bränsle, råder stor försiktighet vid bärgningen. E20 kommer därför att vara avstängd hela fredagen. Först tidigast vid midnatt mellan fredag och lördag räknar polisen att trafiken kan flyta som vanligt igen. Trafiken leds runt olycksplatsen in mot Mariestad. - Det har runnit ut mindre mängder bensin. Men vi har säkrat genom att täcka över med skum, säger räddningsledaren Roger Almgren. - Vi ska först tömma tankbilen och sedan bärga den, med hjälp av expertis från Göteborg. Det finns risk för brand och för att miljön ska ta skada. Ingen person skadades vid olyckan, men tankbilens förare blev svårt chockad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".