Mässa med unga företagare

Idrottens hus i Lidköping fylldes under söndagen med unga företagare. Över 80 olika företag hade byggt upp montrar där gymnaiseelever från hela Skaraborg visade upp sina produkter och tjänster.

Sandra Bratt och Malin Gunnarsson var två av över 450 unga entrepenörer, produkten som dem säljer är lite speciell.

– Vi har en vattentät socka som är hundra procent vattentät som man kan ha i skor så att man inte blir blöt om fötterna, säger Sandra Bratt.

Uppmuntran att starta eget
Det är organisationen Ung Företagsamhet som står bakom mässan. Tanken är att man ska uppmuntra ungdomar att starta eget och ge dom en möjlighet att prova på hur det är att driva ett företag.
Eleverna har under ett år arbetat med sina firmor och produkter på skoltid där Ung Företagsamhet hjäpt till med råd och tips på hur man kan arbeta.

Snygg och Trygg
Julia Isacson driver ett företag som heter Trygg och Snygg som säljer ett överfallslarm som ser ut som ett smycke, hon tycker att det har varit ett kul år men att det är mycket jobb med att vara en egen företagare.

– Du blir ju aldrig riktigt ledig, du har ju det här i huvudet hela tiden, bokföring, leverantörer som ringer och allt måste ju stämma men man vänjer sig, säger Julia Isacson. 

Jobbigt men tufft att vara företagare
Även Sandra Bratt och Malin Gunnarsson med sin vattentäta socka tycker att det varit ett bra år.

– Det är väldigt givande, man vågar ta för sig och att bemöta folk. Men det kan vara svårt att hitta nya idéer men bara man ser framåt och framför allt inte ger upp, säger Sandra Bratt och Malin Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista