Ny i styrelsen. Eva Maria Friberg lättad efter beslutet på stämman. Foto: Marie Schnell Forkman/ SR Skaraborg

Eva Maria Friberg in i LRFs styrelse

Efter en lång debatt på regionstämman valdes Eva Maria Friberg från Götene in i LRF Skaraborgs styrelse idag.

Motståndarna ville inte välja in henne eftersom hon saknar traditionell lantbruksbakgrund och inte har varit medlem i LRF tidigare.
Efteråt var hon lättad.

– Det känns jättehärligt, nu kommer jag lägga väldigt mycket energi på att ta till mig det som jag inte har så stor insikt i och tillföra det som jag har kunskap om till LRF, säger Eva Maria Friberg.

Rungande ja för en frisk fläkt
Det blev ett rungande ja till slut, för att välja in Eva Maria friberg i styrelsen, bara ett fåtal röster hördes för Bo Hagström som nu alltså inte får sitta kvar i styrelsen längre.
Ett tiotal personer var uppe i talarstolen och de som hellre ville se Bo Hagström i styrelsen tyckte inte att det var rätt att välja någon utifrån, som inte varit medlem i LRF tidigare, medan andra menade att Eva Maria Friberg, som är gift med en lantbrukare och jobbar med turism, är en frisk fläkt som står för förnyelse.

Anser sig petad
Bo Hagström själv anser att han har petas för att han är obekväm.

– Jag ser mig som ett oppositionsråd i styrelsen. Jag vågar stå för det jag säger och jag har avvikande meningar ibland på några stycken frågor, säger Bo Hagström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".