Tidaholmare filmade vardagen i Hebron

Dokumentärfilmaren Terje Carlsson, ursprungligen från Tidaholm, reser just nu runt i Europa med sin dokumentärfilm från Hebron. I dagarna befinner han sig på en filmfestival i Rom.

I dokumentären får tittarna följa palestiniern Leila, som bor i Hebron. I en konfliktfylld vardag möter hon israelisk militär och israeliska bosättare.

Publikens reaktioner
Under sin rundresa i Europa har det varit intressant att möta biopublikens reaktioner när de sett filmen, berättar Terje Carlsson.

– Folk tror knappt att det är sant, när de har sett filmen. Att det verkligen kan se ut så här varje dag nere på Västbanken och Hebron.

Lika aktuell i dag
Terje Carlsson spelade in filmen för tre år sedan, men den är lika aktuell i dag, menar han. Situationen är oförändrad för den palestinska befolkningen på Västbanken, berättar han.

– Absolut. Jag var nere och jobbade i vintras, under kriget i Gaza. Situationen är förstås exakt likadan nu som då när jag var där och filmade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista