"Skaraborg är inte Stockholm"

Stockholms läns landsting har bestämt sig för att avsluta samarbetet med företaget Samres, som driver telefontjänsten i Moldavien som ska ta hand om färdtjänstbeställningar från Skaraborg. Stockholm avslutar samarbetet efter kritik om att tjänsten fungerat dåligt. Men Västtrafiks informationschef menar att Stockholm inte kan jämföras med Skaraborg.

Informationschef Gunilla Wicktor på Västtrafik säger att de dåliga erfarenheterna man har i Stockholm inte alls behöver drabba Skaraborg.

– Det får stå för dem.

Annorlunda system
Gunilla Wicktor har själv varit i Moldavien och besökt verksamheten. Hon säger att Västtrafik har både ett annat avtal och ett annat system än Stockholms län.

– Till exempel, om en bil skulle bli försenad så ringer man inte Moldavien och säger det, utan då tar man hand om det i Falköping. Våra taxiförare har inte direktkontakt med operatörerna i Moldavien utan med trafikledningen i Falköping.

Håller inte med om kritiken
Just nu utbildas de telefonoperatörer som ska svara på samtalen i Skaraborg, och de praktiserar också här. En av dem är Ludmila Dulgher, som inte håller med om den kritik som kommer från Stockholm och Norrköping.

– Vi har besvarat samtal från Stockholm och Norrköping och jag tycker att vi klarar oss jättebra. Vad är det vi ska göra? Jo, boka en resa. Då handlar det om adresserna varifrån och vart man ska åka och hur många personer. Det ska man klara, det tycker jag verkligen. För varje problem finns en lösning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista