Svanstedt-affären växer

Ytterligare en av stjärnkusken Åke Svanstedts anställda har delgivits misstanke om inblandning i att ha drivit på travhästar med elstötar. Åke Svanstedt kommer också att höras, men det är ännu inte bestämt när.

Uppdaterad 14:18

Tidigare har SR Skaraborg rapporterat att en av Svanstedts före detta anställda misstänks för djurplågeri. Nu har en annan man delgivits misstanke om medhjälp till djurplågeri.
Båda nekar till brott.  

Åke Svanstedt själv har inte förhörts ännu, men enligt åklagare Anders Gustafsson har misstankarna mot honom stärkts. Det är ännu inte bestämt när han ska höras.

Anders Gustafsson vill inte säga om det har framkommit nya uppgifter.

- Det vill jag inte gå in på, men de misstankar det gäller är de som Jordbruksverket anmälde, att det ska ha använts elfösare i träning av travhästar, säger han.

Det var i december som Svanstedt i ett tv-program anklagades för att använda så kallade elektriska ”grisfösare” under träning av hästar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista