Kvänum

Oegentligheter misstänks i kennelklubb

Skaraborgs kennelklubb avbröt i går sitt årsmöte. Två styrelsemedlemmar har lämnat sina uppdrag och det finns misstankar om att pengar använts felaktigt.

Skaraborgs kennelklubb, en förening med nästan 3 000 medlemmar, hade i går kväll årsmöte i Kvänum. Men när man kom till punkten om föreningens ekonomi meddelades plötsligt att revisionsberättelsen för förra året inte är klar, och mötet avslutades därefter.

Misstänker oegentligheter
Vad som egentligen har hänt berättades inte på mötet men klart är att två styrelsemedlemmar lämnade sina uppdrag i februari. Ordförande Johny Nilsson säger till Radio Skaraborg att det har ett samband med de misstankar som finns om att det har funnits oegentligenheter i föreningens ekonomi. Någon polisanmälan har dock inte gjorts.

Klubben har nu begärt att Svenska kennelklubben ska gå igenom ekonomin ordentligt. Förra årets siffror ska granskas och man ska även gå tillbaka och kontrollera revisionen för 2007. Skaraborgs kennelklubb omsätter över en miljon om året och arrangerar bland annat en stor utställning i Larv. I fjol deltog drygt 3 400 hundar.

Ovanligt att avbryta möte
Enligt Hans Rosenberg på Svenska kennelklubben händer det ibland att föreningar vill ha hjälp att utreda ekonomin. Däremot är det mycket ovanligt att man avbryter ett årsmöte på det här sättet. Föreningen kommer att samlas för ett årsmöte igen i slutet av maj då man hoppas att frågorna kring ekonomin ska vara utredda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".