Lidköping

Stämmer försäkringsbolag efter vattenskada

En samfällighet i Lidköping stämmer nu Länsförsäkringar inför tingsrätten. Det gäller en vattenskada som inträffade för exakt tre år sedan, och som förorsakade stora skador hos en av invånarna i samfälligheten.

I slutet av mars 2006 drabbades Lidköping dels av kraftigt regn samtidigt som stora mängder snö smälte undan. Samtidigt hade en ispropp bildats i en dagvattenledning under stuprören mellan två av radhusen i samfälligheten.

Detta skapade stora vattenmängder att dräneringsröret inte räckte till och vatten trängde in i en av bostäderna.

Stora kostnader
Sanering och reparationer har kostat stora pengar, och nu är frågan vem som ska betala. Samfälligheten anser att det är försäkringsbolaget som ska stå för kostnaden, något som bolaget nekar till.

Länsförsäkringar menar att oförutsebara händelser som denna, inte kan anses omfattas av försäkringen. Om försäkringsbolaget inte vill betala, då kommer lägenhetsinnehavaren att vända sig till samfälligheten med ett skadeståndskrav.

Stämmer försäkringsbolaget
Samfälligheten väler nu att stämma försäkringsbolaget inför domstol, och menar att det finns flera avgöranden i domstol där försäkringen har täckt skador av den här typen.

Följden av översvämningen blev omfattande vattenskada både på golvet och på väggarna i den drabbade lägenheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".