Varifrån glasbitarna i köttet kommer är fortfarande en gåta.

Glasfynd i kyckling förbryllar

Medan utredningen fortgår om hur glasbitar hamnat i kyckling-förpackningar hos Kronfågel, fortsätter larmen att komma in om fler glasfynd.

Totalt har 14 anmälningar gjorts gällande Kronfågels produkter bara under de senaste tio dagarna.

Lantbrukaren Knut Indebetou i Korsberga utanför Hjo hör till dem som levererar fåglar till Kronfågel. Han är en av många fågeluppfödare som häpnar över att glasbitar påträffats i flera av företagets köttprodukter.

Bestörta och snopna
– Vi blir ju lite bestörta och snopna. Vi tycker ju att vi har en produktion som är i tiden och dessutom har vi ju ökat konsumtionen i Sverige och fått ordning på företaget Kronfågel, som vi hade lite jobbigt med ett tag, men som visat bra siffror nu det sista. Och att nu drabbas av en sådan illgärning!

Tror på organiserat sabotage
Knut Indebetou är övertygad om att en organisation ligger bakom glas-sabotaget.

– Det ligger väl någon bakom som inte tycker att vi ska äta kött eller ha kyckling...

Än har Knut Indebetous företag inte drabbats av krisen inom Kronfågel, men han kan inte utesluta att den kommer att märkas också hos honom.

Få tillbaka kundens förtroende
– Vi ska ha två möten nu i veckan där vi ska få lite information och fundera på vad vi kan göra åt det här. Kan vi på något sätt komma åt källan som har fört in glasbitarna då har vi ju löst det problemet. Men sedan gäller det att få tillbaka förtroendet från konsumenterna, så att de vågar köpa kyckling igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".