Handboll

Skövde HF är klara för semifinal

Skövde HF vann också den andra kvartsfinalen mot Spårvägen och är nu klara för seminfinal efter 2-0 i matcher. Vinsten i arenan inför drygt 900 personer skrevs till 29-22 efter 18-9 i paus.

Det var inget snack om saken utan hemmalaget Skövde HF vann enkelt och fullt rättvist. Efter en bra första halvlek och ledning med 18-9 i paus blev den andra halvleken mer eller mindre en transportsträcka fram till slutsignalen.

I hemmalaget var sexmålskyttarna Erica Widell och Karin Nydén framträdande tillsammans med bl a kantskytten Lovisa Henriksson som gjorde 4 mål,  men ingen spelare föll ur ramen. Det vittnar ju nio målskyttar om. Hos gästande Spårvägen var det tunnare men Linn Hagernäs som gjorde 6 mål och linjespelaren Lova Liif var duktiga. Nu väntar då semifinalspel i bäst av fem matcher för skövdelaget med start 18 eller 19 april på hemmaplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".