Erik Axelsson. Foto: Fredrik Persson.
Handboll

Axelsson tvingas bort från IFK

IFK Skövdes bäste spelare den här säsongen, mittsexan Erik Axelsson, slutar i klubben. Den är föreningen som valt att inte förlänga kontraktet.
IFK Skövdes sportchef Bosse Andersson förklarar beslutet med att Axelsson varit öppen med sin vilja att bli proffs.

– Det är föreningen som har valt att inte förlänga kontraktet eftersom jag varit öppen med att jag vill bli proffs, säger Axelsson besviket.

Borlängesonen Erik Axelsson har varit en av IFK Skövdes ledande spelare ända sedan han kom till klubben från Lindesberg 2006. Den här säsongen har han varit lagets målspruta med sina 115 fullträffar och han är den av IFK-spelarna som har högst MEP-poäng, Most Effective Player. Trots det, har klubben talat om att de inte är intresserade av att förlänga kontraktet.

– Det är klart att vi inte kan sitta och vänta på ett ”nej tack” från honom sent på säsongen, säger Bosse Andersson. Vi går på ett annat spår, en annan spelare, men visst är det en chansning.

”Har presterat det man kan förvänta sig”
Klubben har tagit beslutet utan att diskutera saken med Axelsson:
– Jag är besviken över det, säger linjejätten.
– Jag har väl presterat det man kan förvänta sig. Det är lite märkligt. Under de här tre åren har de ju förlängt med spelare som inte har presterat det jag har gjort.

Vad händer nu då?
– Ingen aning faktiskt. Jag har varit jävligt låg, det har varit en jobbig vecka. Nu får man väl behöva ta tag i det. Det finns väl någon förfrågan men det är långt i från ett kontrakt.
Vad säger du om hela situationen, som det blev?
– Det är tråkigt att det blev som det blev. Jag har trivts bra i laget och i stan.

Minns SM-finalen
När det gäller det bästa minnet från tiden i IFK är valet givet.
– Ja, det var ett fantastiskt slutspel mitt först år här, när vi gick till SM-final.

Du har blivit en publikfavorit, vad beror det på?
– Jag vågar vara mig själv och tycker om att stå i centrum så det är väl kul om folk tycker det.

Fanns inte tid för möte
Spelaren IFK jagar som ersättare för Erik Axelsson spelar nu i elitserien, dock inte i något av slutspelslagen. Och Axelsson, som spelat i Skövde sedan 2006, har förståelse för en nysatsning. Han är ändå besviken på att klubbledningen inte kallat honom till ett möte, något som sportchefen Bosse Andersson beklagar och säger att det inte funnits tid till.

Stina Banck
stina.banck@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".