Få skänkte kläder till kritiserat företag

I dag skulle det kritiserade företaget Svensk kläd- och textilinsamling ha hämtat kläder och skor i Karlsborg, efter att under veckan ha gjort reklam för sig med hjälp av flygblad. Men det verkar inte som att särskilt många hade följt deras uppmaning att skänka. I veckan avslöjades ju att företaget drivs med vinstintresse och inte som välgörenhet.
Den vita skåpbil, som cirkulerade i Karlsborg, fick lämna bostadsområdet Södra skogen tom. När vår reporter talade med föraren hänvisade han till sin chef i Polen, som bekräftade att 1/3 av kläderna säljs i Polen, de sämre kläderna skänks bort och de allra sämsta blir till putstrasor i industrin. Han hävdade också att hans företag bara transporterar kläderna till Polen och att Svensk kläd- och textilinsamling är ett separat företag med säte i Sverige. Men han försvarade samtidigt företagets metod att sälja de finaste kläderna och menade att även Myrorna och UFF gör så. Svensk kläd- och textilinsamling har samlat in kläder på flera orter i Sverige. Under fredagen är det dags för Skövde och Tibro.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".